VACANTA LA MARE 2020

Ce înseamnă „vacanta la mare” ?

Fiecare în felul lui poate defini acest concept. Pentru unii, o vacanta la mare este odihna pe plajă, bucuriea și placerea de razele calde ale soarelui şi sunetul valurilor mării, plimbările pe nisipul fierbinte, scufundatul în mare,admirarea frumuseţei naturii. Pentru cineva – odihna este pe un iaht sau o croazieră pe mare. Vacanta la mare diferă în funcţie de ţară, plajă, anotimp, nisip, condiţii şi cultură.

Unde ne petrecem odihna de vara?

Verii îi sunt specifice vacantele la mare. Fie că alegem sa plecăm în România, la mare in Bulgaria, Turcia sau oricare regiune din Europa , oriunde vom găsi servicii de înaltă calitate, dar cu preţ diferit. Litoralul românesc este accesibil pentru orice buget, pe când plajele din Grecia, Italia,Turcia , sunt mai costisitoare.
Şi în ţările exotice poţi călători vara, dar există şansa de a nimeri în sezonul ploios. De aceea ar fi bine înainte de a pleca să studiem caracteristicile geografice şi climatice ale unei anumite ţări.
Marea Mediterană nu este doar o odihnă pe plajă, dar şi o zonă mare de apă, recomandată celor care iubesc să se odihnească pe iaht. O astfel de odihnă este accesibilă multora, dar este comparabilă în preţ cu un sejur relaxant într-un hotel frumos. În acelaşi timp, veţi afla multe lucruri interesante despre obiectivele turistice şi locurile pe care le veţi vizita.
Marea Roşie – cel mai bun loc pentru scufundări. Nicăieri în lume nu veţi găsi o astfel de varietate de peşti şi corali precum în Marea Roşie. Scufundările în Marea Roşie sunt unul dintre punctele cele mai atractive pentru turiştii care petrec vacanta in Egiptul. Scufundările în Marea Roşie sunt o experienţă de neuitat. În cele din urmă, windsurfing şi kitesurfing- sunt activităţi fascinante de a petrecere timpul liber la mare.
Destinaţiile recomandate pentru odihna de vara 2020 sunt: Italia, Spania, Franţa, Portugalia, România, Polonia, Letonia, Ucraina, vacanta la mare în Bulgaria, odihna la mare in Grecia, Croaţia, Muntenegru.

Odihna la mare iarna

În timpul iernii puteți merge la odihnă în ţările exotice şi chiar să sărbătoriţi Anul Nou la mare. Aceste destinaţii sunt: India, Seychelles, Mauritius, Maldive, Insulele Canare, Emiratele Arabe Unite. Insulile Caraibe, Cuba şi Republica Dominicană îşi aşteaptă turiştii cu drag, oferindu-le plaje, palmieri, şi „all inclusive”. În Asia de Sud-Est, Thailanda vă oferă o vacanţă exotică de vis. Nisipul alb, palmierii de cocos, plajele fantastice, natura unică şi cultura vă fac vacanţa de neuitat. Oceanul Indian vă oferă vacanţe în Maldive, Mauritius, Seychelles, Africa tot anul împrejur datorităcondiţiilor climatice şi naturale.
Potrivite pentru o vacanţă de iarnă sunt destinaţiile exotice, precum: Venezuela, Cuba, Mauritius, EAU, India, Thailanda, Seychelles, Jamaica, Filipine, Indonezia, Bali, Maldive, Israel, Laos, Insulele Canare, Myanmar, Vietnam, Tenerife.

Primavara
În unele ţări primăvara sezonul vacanţelor la mare se încheie pe când în altele abia se deschide. Cele mai bune destinaţii unde să-ţi petreci vacanţa la mare primăvara sunt: EAU, Vietnam, Myanmar, Filipine, în Asia de Sud-Est, Cuba și Venezuela.

Toamna
În cazul în care aveţi parte de concediu toamna și nu știţi unde să meargeţi, ar trebui să vă familiarizaţi cu ofertele în Singapore, Emiratele Arabe Unite, Malaezia, Indonezia, Tunisia, Maldive sau Seychelles, în Insulele Canare sau Mallorca. Relaxați-vă pe plajele din Koh Chang și Koh Samui în Thailanda cel mai bine toamna târziu, la începutul sezonului turistic, când plajele încă nu sunt aglomerate de vizitatori.În septembrie-octombrie puteţi vizita Vietnam, Cambodgia sau Laos, dar nu peste tot.
Cele mai tradiționale destinații pentru o odihnă la mare toamnă, Marea Neagră și Marea Mediterană sunt renumite şi în acest moment, numit ” sezonul de catifea”, astfel încât stațiunile în septembrie și octombrie sunt pline de turiști care doresc să se mai bucure de razele solare.

Plajele care îşi aşteptă turiştii anul împrejur sunt cele din: Mauritius, Venezuela, Insulele Canare, Cuba, Jamaica, Egipt, Republica Dominicană. Tot mai mulți turiști aleg destinaţiile exotice şi noi, în ciuda preţurilor mari şi a zborului lung, cum ar fi: Indonezia, Filipine, Vietnam sau Laos. Dar şi staţiunile tradiţionale nu devin ma puţin atractive, pentru că vacanţele sunt diferite peste tot, ţinând cont de cultură, tradiţii, limbă şi alte caracteristici ale unei ţări care contribuie la alegerea destinaţiei în care doriţi să vă petreceţi vacanţa.

Facebook Comments