Reguli noi în 2017: Ce nu ai voie sa pui în bagajul de mîna în avion

Călătorim din ce în ce mai mult doar cu bagajul de mîna, iar faptul că unele companii aeriene low cost au introdus al doilea bagaj de mîna gratuit, sau companii de linie au introdus posibilitatea de a călători doar cu bagajul de mîna, ne întrebăm adeseori dacă putem să luăm cu noi anumite lucruri care ne sînt indispensabile.

Lichide peste 100 ml

Lichidul trebuie sa se afle intr-un recipient cu capacitate de maximum 100 ml. Toate recipientele cu lichid care respecta limita de volum de 100 ml trebuie sa incapa intr-o punga de plastic de 1 litru, transparenta si resigilabila, cu dimensiuni de 20 x 20 cm. Punga de plastic va fi prezentata separat la verificarea de securitate. Orice lichid care nu corespunde cerintelor de mai sus va fi aruncat. In aceasta categorie intra sampoanele, gelul de dus, pasta de dinti. Oja poate fi acceptata in punga resigilabila, insa nu ai voie sa-ti faci unghiile in avion.

Normele in ceea ce priveste medicamentele depind de la tara la tara, asa ca este indicat sa te pui la curent cu politica locala, dar si a tarii spre care calatoresti. Daca, insa, urmezi un tratament care necesita utilizarea zilnica de medicamente (lichide, injectii), este nevoie de scrisoare medicala. De asemenea, este recomandat ca in bagajul de mana sa ai tratamentul pentru mai multe zile, astfel incat, daca se ratacesc bagajele de cala, sa nu ramai fara medicamente.

Obiecte care fac parte din categoria “lichide” sînt si untul de arahide, mascara, globurile decorative cu lichid, spray-urile cu aerosoli..

Obiecte ascutiţe

Obiectele ascutite sînt interzise la bordul avioanelor pentru ca ele pot fi transformate in arme. Daca trebuie sa transporti cutite, cutter-e sau sabii, acestea trebuie puse in bagajul de cala.

Echipament sportiv

Nu ai voie in avion cu orice tip de echipament sportiv care contine bata, crose, arc, sageti, patine.

Arme

Armele pot fi trasportate numai in bagajul de cala, insotite de permis. Armele trebuie sa fie descarcate, inchise in carcase dure. De asemenea, unele tipuri de munitie sînt interzise in avion, chiar si in bagajul de cala. Verifica reglementarile in vigoare la compania aeriana cu care calatoresti, intrucat pot exista taxe si/sau alte restrictii cu privire la regimul armelor in avion. De asemenea, verifica regimul armelor si munitiilor in tara de destinatie.

Unelte

Majoritatea uneltelor sînt interzise in bagajul de mana. Ele pot fi transportate numai in bagajul de cala.

Brichete, chibrituri si obiecte inflamabile

Sa pornesti un incendiu in avion poate fi un scenariu de film. De aceea, in viata reala, brichetele, chibriturile, artificiile, inalbitorii, diluantii sînt interzise atat in bagajul de mana, dar si in cel de cala. ATENTIE! Kit-urile de camping (butelii, aragaz) sînt considerate inflamabile, de asemenea, si nu ai voie cu ele in avion.

Carne, fructe, legume sau alte produse agricole

Multe tari interzic introducerea pe teritoriul lor a unor produse precum carnea, fructele, legumele, plantele sau alte produse agricole. Daca iti aduci un mar pe post de gustare, fii sigur ca-l mananci inainte sa te urci in avion. Tari precum Australia sau Noua Zeelanda nu accepta nici macar suvenirurile din lemn pe care le-ai achizitionat din alta parte.

Material destinat adultilor

Revistele sau filmele cu continut pentru adulti sînt considerate ofensatoare in raport cu ceilalti pasageri. Pastreaza astfel de materiale in bagajele de cala si bucura-te de ele in intimitate. Consulta site-urile companiilor aeriene cu care calatoresti pentru alte prevederi legate de regimul bagajelor de mana sau de cala.

bagajul de mîna

Facebook Comments