Excursie la manastiria Rudi,Calaraseuca

Rutina zilnica si grijile cotidiene se numara printre factorii care îi epuizeaza pe multi oameni, care îi fac sa se simta prinsi intr-o plasa sau pierduti intr-un labirint fara iesire. Dar ce ar fi daca am face rost de cîteva clipe pentru a evada din rutina? Ce ar fi daca am gasi cîteva ore pentru a le petrece în mijlocul naturii? Daca am asculta cîntecele patrunzatoare al corului bisericesc? Toate acestea ar aduce liniste sufleteasca, pace si o doză buna de energie pozitiva.
Agentia de turism Valentina Tur va propune o Excursie la manastiria Rudi,Calaraseuca care sunt situate pe malul Nistrului, dispunînd de un cadru natural deosebit si de o arhitectura unica în felul sau. Aceste doua manastiri se numara printre obiectivele turistice ce constituie cartea de vizita a nordului Republicii Moldova. Ambele sunt manastiri de calugarite care îsi întîmpina turistii si vizitatorii cu mult drag.

Excursie la manastiria Rudi,Calaraseuca
Excursia noastra începe la Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” din Calaraseuca este situata la aproximativ 6 km de orasul Otaci si se afla în cadrul rezervatiei naturale Calarasovca. Potrivit legendei, un calugar sihastru care traia în pestera din preajma actualei manastiri a fondat un schit monahal. Se zice ca în acel loc, pe la sfîrsitul secolului XVI – începutul secolului XVII a fost ridicata prima biserica din lemn care mai tîrziu a fost înlocuita cu o biserica de piatra, ridicata în anul 1782. Mai apoi, în 1813 schitul a devenit manastire de calugari, iar în timpul primului razboi mondial Manastirea Calaraseuca a fost transformata în manastire de calugarite. In timpul guvernarii autoritatilor sovietice, manastirea a devenit spital pentru bolnavii de tuberculoza, apoi trqnsformata în scoala pentru copiii cu deficiente mintale. Redeschiderea mănăstirii a avut loc la 3 mai 1991.

Excursie la manastiria Rudi,Calaraseuca

Urmatoarea oprire o facem la Manastirea Sfînta Treime din satul Rudi, care se află la 15 km distantă de Otaci. Manastirea a fost construita în anul 1777 si este parte componenta a landsaftului pitoresc Rudi-Arionești. Se deosebeste de celelalte manastiri de pe teritoriul Moldovei, prin elemente de arhitectura medievala moldoveneasca. Initial, manastirea a fost de calugari, dar mai apoi a fost transformata în lacas de calugarițe. Ca marea majoritate a lacasele din tara, Manastirea Sfînta Treime a fost închisa de catre autoritatile sovietice. Ea a fost transformata initial în casa de copii si mai apoi în sanatoriu de copii. Redeschiderea portilor manastirii a avut loc în 1992 fiind insotita de lucrari de renovare.

Excursie la manastiria Rudi,Calaraseuca

Cîteva sfaturi utile din partea agentiei de turism Valentina Tur pentru turistii care doresc in Excursie la manastiria Rudi,Calaraseuca:
– Este necesara încaltaminte comoda;
– Este interzis fumatul pe teritoriul manastirilor;
– Îmbramintea trebuie sa fie decenta, pentru femei se recomanda sa poarte broboada sau esarfa, iar la barbati nu se accepta pantalonii scurti.
Valentina Tur- cea mai mare agentie de turism din nordul Republicii, organizeaza o gama variata de excursii in Moldova. Va propunem tururi organizate în asa orase cum ar fi : Soroca, Drochia, Tiraspol, Cricova, Orheiul Vechi, Milestii Mici etc. Excursiile in Moldova pot fi adaptate atît la nivel de grup, cît si individual, fiind conduse de ghizi profesionisti (excursiile se desfasoara în limbile rusa, engleza, franceza, italiana si alte limbi). Echipa Valentina Tur Va ofera oportunitatea sa descoperiti cele mai interesante trasee din Moldova!

Facebook Comments