EXCURSIA ORASULUI SOROCA

Soroca – oraș în nord-estul Republicii Moldova, situat într-o vale adâncă pe malul drept al râului Nistru. Soroca a devenit punctul de atracție al multor turiști, datorita așezării geografice si a obiectivelor sale culturale. Agenția de Turism Valentina Tur va propune o excursie în acest oraș pitoresc, iar mai jos vă puteți familiariza cu obiectivele turistice incluse în program :

Biserica Maramureșeană „Sfinții Martiri Brâncoveni

Excursia noastră începe cu un lăcaș sfânt neobișnuit în țara noastră. Este vorba despre o biserică din lemn în stil maramureșean, doar a doua în Republica Moldova, de o frumusețe incredibilă. Amplasată chiar pe malul Nistrului, cu o arhitectură sofisticată și cu o înălțime de aproape 30 metri, este imposibil să nu o observi și păcat să nu o vizitezi.
Remarcabil este și faptul că pereții bisericii au fost pictați chiar de părintele-paroh Sorin Huluță, care are școala picturii murale.
Biserica Maramureșeană „Sfinții Martiri Brâncoveni” este, fără îndoială, una din principalele bijuterii ale orașului Soroca.

Cetatea Soroca

Următoarea oprire a excursiei noastre în orașul Soroca va fi la Muzeul de Istorie și Etnografie al orașului Soroca. Aici veți vedea numeroase exponate care sunt parte a istoriei Sorocii, precum și veți afla cum a fost construită cetatea Sorocii și cum a arătat ea în diferite perioade ale istoriei.

Cea de-a treia oprire în excursia orașului Soroca este la Cetatea Soroca. Aceasta este, fără îndoială, principala atracție turistică a orașului Soroca și una din cele mai importante obiective turistice din Republica Moldova.
Clădită inițial din lemn de Ștefan cel Mare și reconstruită din piatră de Petru Rareș, Cetatea Soroca a jucat un rol strategic pe parcursul secolelor.
În urma restaurării din perioada anilor 2007-2013, finanțată de Uniunea Europeană, Cetatea Soroca a cunoscut o adevărată renaștere.
Această capodoperă istorică este cu mult mai impresionantă în viață și ascunde mai multe secrete, despre care vă va povesti cel mai renumit și decorat ghid al Republicii Moldova – distinsul Dl Nicolae Bulat.

Sinagoga

Următoarea oprire a excursiei Sorocii va fi la unul dintre puținele lăcașe sfinte rămase în Republica Moldova care aparține comunității evreiești moderne din țara noastră. Aici veți afla despre rolul pe care l-au jucat evreii din Soroca în dezvoltarea acestui oraș pe parcursul istoriei, dar și veți avea posibilitatea să faceți cunoștință cu cultura și unele obiceiuri ale acestei comunități.

Dealul Țiganilor soroca

Orașul Soroca este pe drept considerat capitala „neoficială” a romilor. De aceea, orice vizită a acestui oraș ar fi incompletă fără o excursie spre Dealul Țiganilor, unde bogăția și abundența sunt acompaniate de kitsch și exces.
Locuitorii Dealului Țiganilor, romii, se întrec în măreție și opulență, iar această concurență vă oferă posibilitatea de a vedea chiar copiile în miniatură a unor clădiri vestite ale lumii, așa cum este Casa Albă din SUA.

Luminarea Recunostintei orasul Soroca

Punctul final al excursiei noastre este, desigur „Luminarea Recunostintei”. Aceasta reprezintă un monument extraordinar și una din cele mai remarcabile construcții ale Moldovei moderne. „Luminarea Recunostintei” a fost edificată pentru a aduce un omagiu tuturor eroilor ale căror nume nu sunt cunoscute, dar care și-au dedicat viețile pentru păstrarea culturii, limbii și istoriei acestei țări.
Zidită pe o stâncă, deasupra Nistrului, acest obiectiv turistic deschide o priveliște care îți taie respirația, iar frumosul oraș se vede ca în palmă.

Facebook Comments