ECONOMISITI BANI IN VACANTA

Agenția de turism Valentina Tur propune câteva sfaturi turiștilor, ca să-și petreacă o vacanță cu pierderi financiare minime.

Comunicare

* Ați ajuns în țara în care vă veți petrece vacanța, cumpărați o cartelă SIM locală. Astfel ii puteți suna pe ce de acasă la un preț mai mic, și un număr de telefon poate fi util şi în următoarea călătorie.

Shopping

* De la bancomat scoateți sume mici de bani, pentru a afla comisia. Și chiar mai bine – sa achitați prin card, astfel încât veți plăti la cursul de schimb stabilit de bancă.
* Nu faceți prea multe cumpărături – pe drumul înapoi în cazul în care greutatea bagajului va depăși limita maximă oferită, va trebui să achitați suplimentar.
Încercați să ignorați buticurile mari cu haine și pantofi, alegeți un mic magazin unde poți cumpăra lucruri ieftine, exclusive.
* Produse alimentare și băuturi alcoolice este bine să alegeți acele produse locale – acestea sunt mai proaspete, mai gustoase și mai ieftine decât cele importate.

Excursii

* Nu uitați că există țări în care este mult mai sigur să vizitați atracțiile cu un ghid. De exemplu, operatorii de turism nu recomandă turiștilor să călătorească de sine stătător în Egipt sau Tunisia.
* Cele mai multe muzee dețin în mod regulat zile de vizită gratuite. Atunci când sunt aceste zile, puteți vizita site-ul oficial al muzeului. De asemenea, nu uitați că pensionarii, studenții și elevii beneficiază de reduceri.

Agrement

* Agenția de turism Valentina Tur vă sfătuiește să vă faceți un plan pentru vacanță, astfel încât să nu vă plictisiți. În caz contrar, va trebui să va distrați în baruri și magazine, unde veți lăsa o bună parte din banii pentru vacanță.
* Ghidajele publică deseori informații despre restaurante, cu prețuri ridicate, acestea, desigur, le puteți vizita, dar este mai bine sa alegeți localurile care se afla pe a doua linie cu un meniu mai democratic. Daca va place un anumit local și aveți de gând să luați masa acolo, încercați să va împrieteniți cu chelnerii, de exemplu, oferiți-le un suvenir din Moldova. În acest caz, cu siguranță micile reduceri și bonusuri sub formă de dulciuri sau fructe le veți obține.
* Sexului frumos ar trebui să știe că unele cluburi oferi acces gratuit sau redus pentru fete. Ca regulă, informații cu privire la acest lucru sunt disponibile pe ușile instituției sau pe site-ul oficial al clubului.

Transport

* Pentru a ajunge la hotel de la aeroport este cel mai bine cu Aeroexpress. Optează pentru acest mod de transport, veți economisi nu doar bani, ci, de asemenea, si timp – de obicei Express-urile merg în centrul orașului, iar călătoria durează in mediu o jumătate de oră.
* Renunțați la taxi, alegeți metroul sau alte mijloace de transport public – cu o hartă online vă puteți planifica un traseu, de aceea nu trebuie sa vă fie frica ca ați putea sa va rătăciți. Pentru a economisi bani, în loc de un bilet – două pentru călătorii va sfătuim să cumpărați abonament de călătorie, care se găsesc în multe orașe turistice.
* Dacă te duci într-o călătorie cu mașina, alegeți un hotel cu locuri de parcare, astfel nu va trebui să plătiți pentru parcare.

La ce nu se merita sa economisești:
* Nu se merita sa economisiți şi să nu vizitați muzeele importante, precum și platformele de vizionare din care puteți vedea toata frumusețea orașului, cu o vedere panoramică.
* Nu vă zgârciți, familiarizați-vă cu bucătăria națională a țării, în care vă aflați. În cele mai multe cazuri, aceste feluri de mâncare le puteți găsi şi în localurile din Moldova, însă vor fi mai scumpe şi probabil nu la fel de gustoase.
* Valentina Tur vă sfătuiește să nu economisiți bani atunci când alegeți un hotel – dacă alegeți un hotel foarte ieftin, este probabil nu doar calitatea hotelului, dar şi serviciul și mâncarea sa fie de calitate proastă. Nu uitați că amplasarea hotelului joacă, de asemenea, un rol important – de multe ori hotelurile ieftine sunt situate departe de centru. Cheltuielile de transport la acest hotel vor compensa banii economisiți pe hotel.

Facebook Comments